Къде трябва да инсталирате противопожарни врати

Метални противопожарни врати – специален вид входни дизайн. Такива врати се различават по пожароустойчивост (30, 45, 60 минути и т. D.) и монтирани в домовете, промишлени сгради, търговски, развлекателен и офис помещения. Противопожарни врати по пътя на евакуация често допълват система „паника“. Този модерен механизъм дава възможност за бързо и лесно отваряне на стоманено острие вътре без ключ. Дръжка „паника“ е задължително условие за врати в аварийни изходи в сгради с високо човешко кръст.

Според правилника, пожароустойчиви врати трябва да се затвори отвори в пожарозащитните прегради. Това включва стени, преградни стени и т.н. За всяка противопожарна бариера проектиран подходящ вид вход дизайн – .. Това правило е отразено в Техническия правилник на изискванията за пожарна безопасност. В допълнение, специални врати понякога са част от вестибюла – шлюзове.

Най-често, противопожарни врати, монтирани в следните области:

в коридора, който свързва стълбищата в детски градини на три етажа;
отвори в асансьорни шахти огради;
във външните стени на сградата, ако те са в непосредствена близост до съседни противопожарни отделения. В този случай стената в близост до помещенията под ъгъл един към друг;
отвори в външни стени на места, подходящи за тях преминава между сгради (важи и за административни и обществени сгради).