Смяна на накладките

Възглавничките са поставени между диска и бутало шублер, те се състоят от метална основа, върху която се прилага триене материал, обикновено се нарича „подплата“: това е точно на триене материал да се влошава по-бързо от другите компоненти на спирачна уредба, поради топлината, която генерира спиране.
В лигавицата като цяло е да представи общуването електрически контакт с диска, което позволява на осветлението на предупредителна лампа на арматурното табло в случай на повреда. Самото ръководство, обаче, вече ще ви кажа дали има някакъв проблем в спирачните аномалии или необичайни сигнал за изразходени ще ви постави в бойна готовност. Не чакайте прекалено дълго, преди да проверите подложки: веднъж износени, те могат да доведат до увреждане на дисковете.

За подмяна на накладките, повдигнати и поставени в кола за сигурност на подкрепа, след това извадете колелата. Намерете атаките на щипци, а след това, без да се налага на диска, натиснете назад буталото се намира зад металната основа на подложката, може би с помощта на отвертка.